viernes, 11 de enero de 2013

eBook Sony PRS-T2 i Evernote Clearly

Ara per reis m'ha caigut un eBook, concretament un Sony PRS-T2 .Fins fa poc havia estat bastant reaci als ebooks, sempre m'ha agradat el tacte d'un llibre de paper, però tenir que anar carregant amunt i avall, a més de la carmanyola del dia, del paraigües per si plou o el portàtil, llibres totxos (pel volum) del tipus Ken Follet, em començava a fer una mica de mandra, així que vaig decidir demanar un ebook (aquest model Sony en concret) per aquests reis.

El principal motiu de demanar aquests model es que inclou el Evernote, una eina per gestionar les informació, no només notes, entre diversos dispositius i fins i tot poder-la compartir. El que fa interessant que aquest model tingui aquest programari es que a més de les notes personal, també puc enviar al dispositiu pagines webs i articles de blogs d'una manera molt còmode i senzilla. No es ben bé una aplicació RSS, però si que puc incloure aquella informació que puc considerar interessant.

L'aplicació que ve instal·lada en el reader configura 4 paràmetres per sincronitzar amb la configuració de la compte Evernote:
  • "Seleccionar un cuaderno para descagar" Aquesta serà la llibreta d'Evernote que volem que es descarregui en el nostre reader. 
  • "Seleccionar un cuaderno para cargar" En aquesta llibreta s’emmagatzemaran les notes que generem des de el dispositiu. 
  • "Descargar todas las notas realizadas con Evernote Clearly desde cualquier libreta" Es un tag que cal marcar o no segons ens interessi. Per les proves que he fet jo, no acaba d'anar del tot bé i sembla que només sincronitza la llibreta que configurem en la primera opció. 
  • "Sincronització autmática" sincronitza automàticament el eBook quan aquest es reinicia. 
Amb aquests paràmetres configurats podem tenir en el nostre Sony PRS-T2 totes les notes que tinguem dins la llibreta que hem seleccionat. Però com omplim aquesta llibreta d'una forma còmode amb webs i articles de blogs d'internet. Per fer-ho utilitzo l'eina Evernote Clearly, que es pot instal·lar en els navegadors Firefox y Chrome.

El Evernote Clearly es un plugin que un cop instal·lat, et permet visualitzar el text de qualsevol web de una forma clara i fàcil de reproduir en un llibre electrònic. Només cal tenir en compte en quina carpeta s’emmagatzema la nova nota que hem generat amb Clearly.
No hay comentarios:

Publicar un comentario